T: +31(0)6 20 687218
RICK@REYNEVELDLEGAL.NL

ICT RECHT

Onze samenleving digitaliseert. Door internet, het werken in de cloud en andere digitale ontwikkelingen is het ICT-recht meer dan ooit van belang. Het rechtsgebied – een verzamelnaam voor verbintenisrecht, straf- en privacyrecht en auteursrecht – ontwikkelt zich, net als de digitale wereld, razendsnel. Reyneveld Legal is thuis in recht, offline én online. Van bedrijfssoftware en inbreuk op auteursrecht tot het juridisch toetsen van diensten en overeenkomsten; ik volg alle ontwikkelingen op de voet, zodat ik u in elke situatie bij kan staan.

Internationale marktkennis

Naast een vanzelfsprekend ruime kennis van het ICT-recht, kent voor mij ook de markt zelf geen geheimen. Na mijn studie werktuigbouwkunde heb ik ruim twintig jaar ervaring opgedaan in de ICT- en software-industrie. Het belangrijkste deel daarvan in dienst van Amerikaanse softwarebedrijven. ICT en software en annex daaraan overeenkomsten en privacyvraagstukken staan nog steeds in het centrum van de belangstelling van het kantoor. Het opstellen, beoordelen en redigeren van ICT-contracten behoort tot mijn specialismen. Engelstalige contracten vallen daar ook onder.

De taal van het ICT-recht en de ‘business’

Cliënten waarderen de ICT-kennis die mij een voorsprong geeft op adviseurs zonder kennis en ervaring binnen dit vakgebied. De vraag of een ICT-contract goed nagekomen is kan alleen juist beantwoord worden wanneer de adviseur deskundig is of zich door een deskundige laat bijstaan op het gebied van ICT-recht. Communicatie met klanten is zoveel makkelijker wanneer er kennis is van de ‘business’ aan de kant van de adviseur. De taal spreken is wel zo prettig!

Verschillende specialismes, gericht advies

Mijn kantoor heeft zowel ICT-bedrijven als ICT-gebruikers als klant. Het is zonder kennis van zaken uitermate lastig om ICT-bedrijven aan te sporen de gesloten overeenkomst na te komen. Algemene voorwaarden spelen daarbij een belangrijke rol. Binnen het ICT-recht ben ik u graag van dienst op verschillende gebieden. Tot mijn specialisatie behoren onder meer:
ASP-overeenkomsten
SaaS-overeenkomsten
Licentieovereenkomsten
Turnkey-overeenkomsten
Detachering
Hosting
Notice-and-Take-Down-procedures
Auteursrechtinbreuk

Heeft u een startup en wilt u een goede juridische basis leggen?
‌Bent u succesvol (online) ondernemer en heeft u hulp nodig bij het opstellen van duidelijke overeenkomsten?
‌Of wilt u uw digitale risico’s in kaart brengen?
‌Ik help u graag veilig en zorgeloos ondernemen.
‌Heeft u een vraag?‌Neem dan direct contact op voor vrijblijvend advies.

Algemene voorwaarden