T: +31(0)6 20 687218
RICK@REYNEVELDLEGAL.NL

Specialismen

Auteursrechten

De hoofdregel uit artikel 1 van de Auteurswet 1912 geeft de auteursrechthebbende van een werk het exclusieve recht om dat werk openbaar te maken en te verveelvoudigen. Openbaar maken is bijvoorbeeld het plaatsen van een foto op een website, de voordracht van een toneelstuk of het afspelen van een film.
Lees verder

AVG compliance

De invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) stelt ondernemers en organisaties voor veelal complexe vragen. Wat mag wel en wat mag niet? De strenge Europese regelgeving, bedoeld voor alle bedrijven en organisaties die persoonsgegevens vastleggen van klanten, personeel en andere personen, valt onder de privacywet
Lees verder

Domeinnaamrecht

Een goede, populaire domeinnaam is de beste manier om u online te onderscheiden. Niet alleen bent u goed vindbaar voor uw doelgroep, ook heeft u een streepje voor op uw concurrenten.
Lees verder

Handelsnaamrecht

Start u een bedrijf? Dan moet u een handelsnaam kiezen waaronder u uw producten en diensten aanbiedt. Als ondernemer heeft u handelsnaambescherming. Dit betekent dat uw naam niet zomaar door anderen gebruikt mag en kan worden.
Lees verder

ICT-Recht

Onze samenleving digitaliseert. Door internet, het werken in de cloud en andere digitale ontwikkelingen is het ICT-recht meer dan ooit van belang. Het rechtsgebied – een verzamelnaam voor verbintenisrecht, straf- en privacyrecht en auteursrecht – ontwikkelt zich, net als de digitale wereld, razendsnel.
Lees verder

Intellectueel eigendom

Het schrijven van een boek, het ontwerpen van een nieuw product of het ontwikkelen van een stijlvol design: elke creatie van uw hand is uw intellectueel eigendom. Het intellectueel eigendomsrecht beschermt uw creaties, producten en designs tegen misbruik door anderen, die zonder uw toestemming uw creaties kopiëren, namaken of verkopen.
Lees verder

Internetrecht

Tegenwoordig zijn we de hele dag online. We werken in de cloud, bieden diensten en producten aan via zakelijke websites en als we ’s avonds thuis zijn streamen we onze favoriete series.
Lees verder

Merkenrecht

Een merk is een teken dat producten en/of diensten van een onderneming kan onderscheiden van die van andere ondernemingen. Merkenrecht wordt verkregen door registratie van een merk in een land of groep van landen en voor een bepaalde klasse van producten of diensten.
Lees verder

Naburige rechten en mediarecht

Naburige rechten zijn de rechten van uitvoerend kunstenaars, omroeporganisaties, producenten van fonogrammen (geluidsdragers) en filmproducenten. Zij krijgen zeggenschap in de exploitatie van hun prestatie door derden.
Lees verder

Privacyrecht

Bescherming van privacy op het internet en de verschillende sociale media is een veelbesproken onderwerp in onze digitale samenleving. Per 25 mei 2018 is de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) ingevoerd.
Lees verder

Smaad en laster

Liegen en bedriegen is van alle tijden. Tegenwoordig is het verspreiden van onwaarheden en leugens en het beledigen van personen of bedrijven echter nog ‘eenvoudiger’. Het internet en sociale media maken het mogelijk om in relatieve anonimiteit een leugen of belediging te verspreiden.
Lees verder

Neem vandaag nog contact met ons op.
‌U bent van harte welkom!

Algemene voorwaarden